Afterwork Aesthetics

17.01.2019
The upcoming date less then 1 day.

Lëtzebuerg City Museum

Emmer Donneschdes em 18.00

Vill Leit gi gären an de Musée an hunn eppes fir Konscht iwwreg. Dobäi ginn d’Goûten an d’Interpretatiounen oft wäit auserneen. Wat ass iwwerhaapt dat Schéint? Wat bréngt eis d’Konscht? A wat ass de Rôle vum Betruechter an der ganzer Saach? D’Nora Schleich wäert an d’Welt vun der philosophescher Ästhetik aféieren a probéieren, de Public mat an d’Gedankewelt vun de bekanntste Philosophen ze huelen. Jiddereen ass zum reflexive Spagat invitéiert fir een Ament abstrakten Theorië Raum ze loossen an dat Ästhetescht vun enger anerer Säit kennen ze léieren.

Programm:

• 11.10.2018 : Platon und Aristoteles: Anamnesis & Mimesis - Schönheit und Wahrheit, Das Schöne als Erinnerung oder Nachahmung Hegel und Hölderlin: Das Schöne offenbart das Absolute
  • 25.10.2018 : Nietzsche und Schopenhauer: Das Schöne als Illusion, Kunst als Befreiung
  • 15.11.2018 : Kant: Das Schöne und das Erhabene
  • 13.12.2018 : Schiller: Die ästhetische Erziehung des Menschen, Kultur
  • 17.01.2019: Rosenkranz: Muss ästhetisch schön sein? Wohlgefallen am Hässlichen
  • 14.02.2019 : Walter Benjamin: Die Aura des Kunstwerks